InloggningGör så här:

 1. Ta fram webbsidan http://www.lubportalen.se.
 2. Klicka på ordet ”Student LOGGA IN”.
 3. Ange din student-e-postadress enligt formatet: xxxxx##@student.lnu.se - Finns i den information som har delats ut, eller skickats hem till dig vid antagningen till programmet.
 4. Ange ditt lösenord – Du använder samma lösenord som till e-postkontot och det finns också i den information som har delats ut, eller skickats hem till dig vid antagningen till programmet. Om du har tappat bort dina kontouppgifter, kontakta IT-supporten på Linnéuniversitetet. Om du har ett nytt/gammalt e-postkonto, och redan hunnit byta lösenord innan inloggning på LUB-portalen för 1:a gången, kontakta IT-supporten - för att be om ett nytt lösenord till ditt konto, och använd detta nya lösenord.
 5. Klicka på knappen ”Logga in!”.
 6. Klicka på knappen att du ”Acceptera VFU-kontraktet”.
 7. Klicka på knappen ”VFU-webb”. Här kommer alla dina personuppgifter fram.
 8. Ställ markören i det fältet som du vill ändra och radera gamla uppgifter.
 9. Skriv in nya uppgifter i fältet, eller fyll på med uppgifter i de tomma fälten.
 10. Bläddra /scrolla ner med rullisten, eller med musens scrollhjul till längst ner på webbsidan - tre stycken (gråa)knappar kommer fram längst ner på webbsidan.
 11. Klicka på knappen ”Spara”!
 12. När alla ändringar är klara, klicka på knappen ”Logga ut”.

Resersättningsreglerna, finns att läsa på följande sida: http://lnu.se/avdelningar/lararutbildning/student/verksamhetsforlagd-utbildning/bra-att-veta/reseersattning

Lubportalen är endast öppen för att söka VFU-plats under vissa perioder, vilket annonseras vid VFU-information vid utbildningens start.

Att logga in för att kontrollera uppgifter, samt ändra kontaktuppgifter, kan göras närsomhelst.