Partnerområde Fristående - Thoren Framtid (F-9 + förskola)

Thoren Framtid grundskola i Ronneby är en f-9 skola med ca 450 elever fördelade på 2 paralleller/årskurs. I årskurs 7 har i dock 3 paralleller varav en är en fotbollsprofilklass. Vi är certifierade av Svenska Fotbollförbundet och Specialdistriktsförbunden och erbjuder därmed fotbollsprofil. Detta innebär att elever tränas på lektionstid och vi samverkar tätt med de lokala föreningar som eleverna representerar.
Vidare har vi 'profiler' på elevens val. Våra profiler musik, dans, café samverkar t ex inför Musikhjälpen-projekt eller Lucia.
Thoren Framtid grundskola i Ronneby jobbar i verklighetsbaserade teman. Ett av våra teman kallas Restaurangen, där slöjd, svenska, bild och matematik samverkar i byggandet av en restaurang. Andra teman som skapar en helhet för våra elever är ämnesövergripande arbetet Franska Revolutionen, där svenska, svA samt historia samarbetar.

Helhet, verklighetsbaserat och nära är honnörsord för oss. Vårt elevhälsoteam är närvarande och tillgängligt för alla våra elever.

Kontaktperson

Annika Wallenholm

Skolwebb

https://grundskola.thorenframtid.se/orter/ronneby

Skolenheter

  • Thoren Framtid förskola
  • Thoren Framtid Grundskola